Nederlandse favoriet en Belgische outsider bekampen elkaar in BNXT League

Sport | ZZ Leiden en Hubo Limburg United staan op zaterdag 5 oktober tegenover elkaar in de BNXT League, de overkoepelende basketbalcompetitie tussen Belgische en Nederlandse profploegen. Leiden, dat de eerste twee edities van de BNXT League op zijn naam wist te schrijven, zal zijn gram willen halen tegen de tot nu toe ongeslagen ploeg uit Hasselt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hubo Limburg United, een belangrijke outsider voor de eindwinst van de BNXT League, is ijzersterk aan het seizoen begonnen. De ploeg uit Hasselt was op de vorige speeldag nog enkele maten te groot voor Den Helder SUNS. De Nederlandse middenmoter bleef steken op 44 punten, veel te weinig om een gevaar te vormen voor de Limburgers, die 88 punten scoorden. Het toont aan hoe sterk de Hasseltse ploeg staat dit seizoen, en dat die misschien zelfs een gooi kan doen naar de kroon van regerend kampioen Oostende, die net zijn eerste nederlaag van het seizoen moest slikken.

ZZ Leiden is zonder enige tegenspraak een van de hoofdrolspelers in de BNXT League. De eerste twee edities van de overkoepelende competitie werden gewonnen door de ploeg uit Zuid-Holland en in de derde en jongste editie strandde die op de tweede plaats, achter Oostende. Toch begon de ploeg niet al te best aan het nieuwe seizoen, met eerst een nederlaag tegen Kortrijk. In de volgende twee speeldagen wonnen ze met amper één punt voorsprong tegen Den Helder en tegen Leuven Bears (een driepunter van Aaron Cook in de laatste seconde was doorslaggevend). Herpakken is de boodschap als de ploeg van trainer Doug Spradley dit jaar opnieuw kanshebber wil zijn.

Alles kan nog in de BNXT League, en de wedstrijd tussen ZZ Leiden en Limburg United, op Nederlands grondgebied, zou wel eens een graadmeter kunnen zijn voor hoe spannend dit seizoen nog zal worden. Wordt het er eentje voor de ontklopbare giganten, of staan de outsiders voor een keertje te sterk?

Het schema van de BNXT League op Pickx+ Sports:

Zaterdag 5 oktober

  • ZZ Leiden - Limburg United (om 19u45 op Pickx+ Sports 2 en Pickx Sports Pop-up)

Vrijdag 11 oktober

  • House of Talents Kortrijk Spurs - Basket Mechelen (om 20u15 op Pickx+ Sports 2 en Pickx Showcase)

Volg elke week de beste Belgisch-Nederlandse basketbalwedstrijden op de zenders Pickx Sports Pop-up of Pickx Showcase (basispakket) en Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top